Fyrverkeri

GRÖNSKANDE
GÅRDAR HÄR

Nu blir Göteborg
ännu grönare
SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Nu visar vi
Karta över trädgården

NY RAPPORT VARJE VECKA:

VÄXTÄLSKARE På BESÖK

Så här var
PLANTMARKNADEN


Nu växer det -
rapport från odlingsrummetSå här går det till! Denne trollhättebo såg på webben att vi rekommenderades som fikaställe med en länk till oss. En lagom söndagstur tyckte han och hans kvinna.

Det går bra att frakta plantor på en mc också - de packas här.Nu exploderar rosblomningen hos oss. Kom och få tips - här finns de fina rosorna.

Här blommar sacramentorosen - Rosa stellata mirifica, vllket namn!Highdownensis är en av fyra mandarinrosor (Rosa moyesii) i en grupp vid vildrosstigen.Det är roligt att sälja plantor som blir till glädje. Här har en låda fyllts med perenner att följa utvecklingen av.
 
Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Vi fick prata och diskutera länge

Visst är det härligt när man har intresserade och engagerade åhörare. I söndags var det Grönskande gårdar som verkar inom ramen för hyresgästföreningen för att göra Göteborgs innergårdar grönare och människovänligare.

På bilden ovanför följer de hur jag visar exempel på hur man praktiskt kan tillämpa de vetenskapliga fakta som bör ligga tlll grund för ekologisk odling.

Innan dess hade värmen fått oss att dra oss in i kaféet.

Ekologisk odling - vare sig det gäller grönsaker eller blommor - grundar sig i motsats till kemikalieodling på fakta (som motsats till pengar och politik). Men då måste man ju känna dessa fakta! Hör av dig om du är intresserad.Sedan tog Isabella med skaran ut i trädgården stimulerad av samma breda intresse. (En del av timjanskeppet bildar förgrund på bilden.)

Projektet "Grönskande gårdar" är värt att ta del av och stimuleras av. Många engagerar sig där under ledning av Magdalena Herrnsdorf. Du ser henne i blå kjol bland plantorna längre ner.

Man har gett ut en bok och har en hemsida www.gronskandegardar.nu.

Vad mycket det finns att ventilera växtälskare emellan!

Själva gläds vi åt att trädgården börjar bli uppväxt, att perennerna fyller upp sin plats. - "Hur kan de bli så stora" är en vanlig fråga vi får. Och de får ju varken gödsel eller vatten. Köp färre säckar i plantskolan!


Sedan vidtar genomsökandet av plantborden efter perenner som kan göra Göteborg ännu skönare.

Så bor du i Göteborg får du en hälsning från oss i de kvarter där Grönskande gårdar verkar. De lär ha startat i kvarteret Jordklotet.

Faktiskt kunde man slita sig från växterna till fikat. Kaffe-buffén var lika uppskattad som vanligt. Kvalitet går hem!

Indexsidan      Nästa sida n&#sta

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - - www.sparlosa.se