Fyrverkeri

HÄRLIGT MED
MÅNGA GRUPPER

Senast Brålanda
Trädgårdsförening
SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Nu visar vi
Karta över trädgården

NY RAPPORT VARJE VECKA:

GRÖNSKANDE GÅRDAR HÄR - 18.6

VÄXTÄLSKARE På BESÖK - 11.6

Så här var PLANTMARKNADEN - 4.6

Nu växer det -
rapport från odlingsrummet - majFika i rosens doft. Fyra ljuvt doftande rosor växer mellan fikaplatserna. Välj plats efter sinnesstämning!

Den här rosen heter Wrams Gunnarstorp, funnen på en svensk gård och döpt efter den. En bourbonros.Från Främmestad kommer det här paret för sin söndagsfika (som de förresten var mycket nöjda med). Wrams Gunnarstorp växer bakom.

De läste att vi använde ekologiska råvaror och frågade varifrån vetemjölet kom. Jag kunde peka ut i trädgården, där Jerker Andersson stod i förundran inför en fantastisk lök. Jerker är en ekologisk odlare av den pålitliga sorten, verksam i Flakeberg, Grästorp.Nuit de Young är en centifolieros med fascinerande mörka färgskiftningar. En av många upplevelser i trädgården som en av söndagens besökare måste berätta om.Två av besökarna från Brålanda handlade plantor in i det sista och hastar här till bussen.
 
Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Midsommarveckan kom regnet

Veckan började med ett stort gäng från Brålanda Trädgårdsförening - vi var sista anhalten på en heldagstur. Flera timmar gick åt för att bese trädgården, fika och handla plantor och annat.

Vi själva har glatt oss åt att perennerna fyllt ut sina former och fler och fler blommar. Och vi är överväldigade över hur rosorna knoppas och den fantastiska rosblomning som nu tar sin början.

Har du sett så många olika rosor blomma - och dofta - på en gång? Vi har en doftande trädgård, men det har jag väl redan berättat!

Längst upp ser du Candy Cover en braskande men kanske inte helt smakfull modern ros. Den är precis som de andra rosorna utmärkt med en namnskylt.

Halva skaran från Brålanda är samlade runt Isabella i nedre delen av trädgården.

Här kan du få information om Brålanda Trädgårdsförening.


Visst ser det ut som om man trivdes med fika och plantköp.

Det här var också ett gäng som inte "turistade" utan hade ett genuint intresse för växter och trädgård. De kan därmed förutspås ett långt och friskt liv!
Vill du se en vit trädgård och kanske funderar på att bygga upp en "månskensträdgård" - då är det hit du ska komma.

Vår vita trädgård börjar nu bli fin och gör sig nog bäst den närmaste månaden. Så passa på!

Här en vy över en liten del av den vita trädgården.Indexsidan      Nästa sida n&#sta

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - - www.sparlosa.se