Fyrverkeri Plantering i god jord

PLANTMARKNAD
FOLKFEST IGEN

Många sugna
på fika och plantor
SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Nu visar vi äntligen
Karta över trädgården

En första rapport

En andra rapportNär uppståndelsen vid plantmarknaden lagt sig, valde kråkfamiljen att skicka ut sina ungar i livet. Tre stycken radade upp sig snällt, kanske finns en fjärde också. De bor precis i kanten av trädgården.

Den här ungen valde trädgården som sitt revir och samsades bra med Isabella som planterade ettåringar. Bara den inte flyttar om för många växtetiketter - de var intressanta...

Tillökning bland bärfisar

Vår förstorade parkeringsplats invigdes och blev väl utnyttjad. Jag hann inte ut med kameran medan det var som mest bilar, men det här räcker ju långt.

Flockliljor

En hel del blomster har visat sig i trädgården, även om den stora prakten låter vänta på sig ett tag. Många Allium finns det, gärna så här i grupper.Kolla deltagarnas hemsidor:

Rune Krassman: www.pelargoniatradgarden.se.

Margreth Gingfeldt Karlsson: www.bjorkasmosse.com.
 
Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

I år trivdes vi i solen

Plantmarknaden hos Sparlösa Trädgård drog lika mycket folk i år som i fjol och tycks ha blivit en uppskattad tradition. En första anstormning efter plantfynd och sedan valde många att fika och vandra i trädgården i lugn och ro.

I huvudet är Isabella i säljtagen bland våra egna perenner.

Och här till höger har vi Rune Krassmans pelargoner. Rune själv finns längst till vänster på bilden.

Sedan var Finn Eldh från Lidköping i farten med att sälja klematis. Uno Gustavsson från Tråvad hade dukat upp sina exklusiva perenner.

Själv hade jag, Göran, fullt jobb med att brygga kaffe och underhålla vår kaffebuffé. Den var som vi är bortskämda med mycket uppskattad.

Järpås Trädgårdsförening hade fullt jobb med att skicka ut folk på tipspromenad och att sälja växtlotter. Närmast på bilden visas orkidéer och bredvid bon för murarbin.

Fikaplatser fanns det överallt och de var välbesatta. I bakgrunden säljer Margreth och Jessica Gingfeldt perenner.

I trädgården undersöktes många detaljer noga, Det finns bland annat många ideer om hur växter ska klättra. Stenpartiet i förgrunden och bakom det torget och humleportalen som entré till örtagården.

Indexsidan      Nästa sida n&#sta

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - - www.sparlosa.se