Fyrverkeri Plantmarknad 2005

FYNDA PLANTOR

för din trädgård

SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Hjälp oss och sätt upp
Affisch i A4-format

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Låt inte skrämma dig av bilderna här nedanför - de föreställer några av våra mest fridsamma medarbetare i trädgården: murarbin.
Den översta från Djurens Värld (Förlagshuset Norden) och den undre från Trädgårdens djur av Lars Imby (Prisma).

Ett murarbi

Under plantmarknaden kommer Börje Nilsson från Järpås Trädgårdsförening att visa och berätta om bon för murarbin och hur man tillverkar dem. Missa inte det!


Annat murarbi Mycket bilar

Bilderna av bilar och människor är från 2005 års plantmarknad. Under tre timmars uppehåll i det strida regnandet upplevde vi en smärre invasion av plant- och fikasugna. Vi tolkar det som att arrangemanget motsvarar ett behov.

Fler bilar
Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Plantmarknaden kommer igen

Söndagen den 4 juni 2006 kl 12 - 17

Sommarens succé ger mersmak så första söndagen i juni dukar återigen ett starkt gäng upp sina plantor hos Sparlösa Trädgård.

Vi väntar oss att många ska se det som ett attraktivt tillfälle till inköp. Och självklart fika och vandra i trädgården.

Medverkar gör:

Finn Eldh från Lidköping är en av landets stora klematisexperter. Många har beundrat hans växter i villaträdgården på Rådjursstigen. Här säljer han och inget kan hindra honom från att också informera, var så säker. Hemsida finn.eldh.net.

I trädgården

Rune Krassman drar upp ett stort sortiment av pelargonier och fuchsior i Årbo Handelsträdgård i Aplared utanför Borås. Kommer med ett stort lass till glädje för många som lärt känna hans fina produkter. Säljer också på Lisebergs trädgårdsdagar. Hemsida www.pelargoniatradgarden.se.

Margreth Gingfeldt Karlsson har satt Gråbo på kartan - nedåt Göteborg - med sin Björkåsmosse perennodling. Profilerar sig genom att dra fram mindre vanliga sorter. Säljer också på Lisebergs trädgårdsdagar. Hemsida www.bjorkasmosse.com.

Uno Gustavsson från Tråvad har många spännande plantor att erbjuda. Det förstår vi som besökt honom vid Lands Öppen trädgård.

Isabella och Göran Forsberg heter värdfolket som kan erbjuda plantor av många av de perenner som ses i den stora besöksträdgården. Samt många nya för året! Fortsätter och säljer plantor hela sommaren. Hemsida www.sparlosa.se.

Järpås Trädgårdsförening medverkar med en tipspromenad och ett växtlotteri med generösa priser. De berättar också om Riksförbundet Svensk Trädgård. - Om murarbibon se här bredvid.

En riklig kaffe-buffé serveras till lågt pris och kan intas inne eller ute bland salustånden eller i trädgården.

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - - www.sparlosa.se