Fyrverkeri Röd solhatt och fjärilar

HELA TIDEN
FLERA ROSOR

så många
det har blivit

SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Karta över trädgården

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Rosorna som valde oss

Alla våra rosor på en sida

Gul ros

Den här knoppen tillhör Crown Princess Margareta, som finns i den lysande gula trädgården. Det är en av Austins engelska rosor, som vi har ganska många av.

Winchester Cathedral - i den vita trädgården - är den som vi verkligen kan rekommendera. Annars är ju deras härdighet lite på gränsen, de kan bli mer som rabattrosor.

Den vita rosen på den här sidan är Iceberg, som också växer i den vita trädgården, i pluralis till och med.

Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Överallt är det nära till en ros

Den sida här som får mest besök - bortsett från förstasidan - är den vi kallar Alla våra rosor på en sida. Det finns ett stort intresse för rosor och den sidan visar upp de vi valt på ett snyggt sätt.

Du ser där att vår trädgård ger en bred översikt över hela floran av rosor och rosgrupper. De flesta rosor som är "inne" finns. Rabattrosor har vi men de är underrepresenterade. Det finns också ett intressant schema över hur de gamla rosgrupperna utvecklats.

I trädgården

Rosor passar i en örtagård, men vissa särskilt bra - de som genom tiderna använts till läkedom, föda, godis och bakverk. Samt förstås för att framhålla kvinnans skönhet. Vi började samla örtagårdsrosor och har nu många att visa upp.

Vi blev intresserade av de enkla, ursprungliga rosorna och deras nära avkomma. De placeras längs en vildrosstig, där de nu växer till sig och blommar härligt på försommaren.Vandra runt de 6 sidorna i rundan (bilderna är förladdade): Nästa sida

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - www.sparlosa.se -