Fyrverkeri Gott fika

VÄXTÄLSKARNA
I ALE

- vilket passande
namn de valt
SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Nu visar vi
Karta över trädgården

En första rapport

En andra rapport

En bildrapport:
PLANTMARKNAD 4 JUNINu kommer rosblomningen igång på bred front. Bland de första är förstås pimpinellerna - på bilden Staffa.även rugosarosorna är tidiga och blommar sedan länge. Dessutom friska och härdiga - favoriter med andra ord. Från Kanada kommer Louise Bugnet som är vit......medan systern Thérèse Bugnet är rosa och kanske den allra finaste.Bussen försvinner mot Göteborg och vi pustar ut. Nu väntar vi på dig på en söndageftermiddag eller med en grupp på tid som passar er.
 
Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Visning - fika - perennköp

Det är högtidsstunder för oss när vi får besök av grupper som älskar trädgård och växter precis som vi själva. I lördags var Växtälskarna i Ale här och - ja, det hörs ju på namnet vad de står för.

Till höger är halva gruppen ute i trädgården med Isabella och tycks vara spända på vad hon ska företa sig.

Visningen var hur som helst uppskattad. Det finns att se!

Andra hade fullt jobb med att välja bland perennplantorna. Inte alltid helt enkelt som synes.Den rikliga kaffe-buffén stod också på programmet. De glada damerna överst förklarade sig mycket nöjda med vad de intagit. Jag fick berätta hur vi bakar matbröd som smakar gott - ostmacka finns ju med på menyn.

Trion till höger var också positiv. Alla tycks ha spart chokladkakan till sist.


En låda med plantfynd. Mariatisteln i mitten har varit populär i år.

Vi säljer mycket plantor och en fördel är att man först kan se perennerna i en naturlig miljö i trädgården. De växer också från början i jord, som rötterna ju ska bygga upp ett samarbete med.


De här två har tillsammans med Isabella hittat attraktiva plantor ute i trädgården som nu förpackas.

Blomningen tar fart och perennerna skjuter i höjden. De får ingen gödning och inget vatten, men det går bra ändå, som vem som helst kan förvissa sig om. Här en iris och bakom två sorters klint.


Indexsidan      Nästa sida n&#sta

Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - - www.sparlosa.se