Fyrverkeri Röd solhatt och fjärilar

DAGS FÖR EN
UTFLYKT

du fikar
gott och billigt

SPARLÖSA TRÄDGÅRD

Fullständig meny på
förstasidan: Sparlösa Trädgård

Karta över trädgården

Så här hittar du till oss:
Karta och vägbeskrivning

Hacke hackspett

Här på gården bjuds god mat - fråga bara nötskrikan, som kom regelbundet i våras och helst åt katternas överblivna mat (ris, morötter, nötfärs).

Allt liv runt om oss är ett gott betyg åt gården. Nötskrikan såg jag senast idag. Vilken skönhet!

Besöksträdgård mitt i Västra Götaland

Här bjuds det bara gott

Du uppskattar en skön trädgård - fin natur - vänlig miljö och riktigt gott kaffe med doppa. Det låter som att du ska komma hit och risken är att du blir stamgäst.

Vi serverar den kaffe-buffé som blivit så uppskattad. Mycket riklig inkl. ostsmörgås och för bara 30 kr. Allt hembakt på ekologiska produkter.

Recepten håller vi för oss själva - de är våra original. Men jag kan berätta hur vi bakar det matbröd som får så mycket beröm.

I trädgården

Vi mal på vår stenkvarn 4 dl vete till kross och 4 dl till grahamsmjöl. Vetet och vetemjölet kommer från Jerker Andersson i Grästorp, en riktig ekologisk odlare.

1,5 l vatten varav hälften kokas upp och slås över krosset och lite havssalt. Får stå några timmar.

Mycket lite jäst (1/8 paket räcker) löses i resten av vattnet, som är rumsvarmt. Hälls över krosset. Sedan i med grahamsmjölet och vetemjöl så mycket som behövs. Rör om och knåda till slut ordentligt.

Detta gjordes på kvällen och degen får nu jäsa över natten. Formas till bullar på två plåtar - 15 på varje - och gräddas i 200 grader.

Om du vill byter du ut upp till 1 liter vatten mot mjölk. Du kan ta 8 dl (eller lite mer) grahamsmjöl och utesluta krosset.

Kan du se hur många moment här ovan som bidrar till en högre kvalitet. Det är sådant som ger tillfredsställelse.Vandra runt de 6 sidorna i rundan (bilderna är förladdade): Nästa sida
Tyck om sidan till Göran Forsberg - goran@sparlosa.se - www.sparlosa.se -